reklama 11C

Cena zimní královny uzavře karlovarskou sezonu

Poslední dostihové odpoledne letošní sezóny na karlovarském Hipodromu Holoubek bude patřit dvouletým klisnám. Sváteční svatováclavskou náladu podtrhne 28. září 36. Cena zimní královny DS Pegas. Podrobnosti se dočtete v tiskové zprávě...
25.09.2017 16:13  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: Marcela Kozová
 
Poslední dostihové odpoledne letošní sezóny na karlovarském Hipodromu Holoubek bude patřit dvouletým klisnám. Sváteční svatováclavskou náladu podtrhne ve čtvrtek 36. Cena zimní královny DS Pegas. Přívlastek napovídá, že generálním partnerem mílové zkoušky kategorie listed, jejíž počátky jsou s karlovarským závodištěm historicky spojené, a která se do zdejšího areálu vrátila po více než dvou desetiletích, je na domácí i zahraniční scéně velmi úspěšná dostihová stáj majitele Jiřího Trávníčka.
 
O pozornost sázejících soupeří v převaze importovaných klisen trio tuzemských rodaček. Český chov by mohly zviditelnit tréninkové i stájové kolegyně Cunami (ž.J.Rája) a Lareona (ž.B.Murzabayev). Obě svěřenkyně Ludvíka Harise, momentálního lídra mezi rovinovými trenéry, jsou vítězkami svých debutů v trojkové společnosti. Z desítky účastnic má nejvíce zkušeností srpnová vítězka karlovarské Ceny Masise Love Connection (ž.J.Chaloupka). Zajímavý výkon lze očekávat od talentované ryzky Rapet. Reprezentantka karlovarské stáje, kterou povede ve Španělsku působící žokejský multišampión Václav Janáček, ukazuje výrazný výkonnostní posun a může pokukovat po předních příčkách.
 
Nejvýznamnější test nejlepších klisen ročníku je nejčastěji spojován s Allanem Petrlíkem. Za posledních 30 let se z triumfu radoval celkem čtyřikrát. Jednou jako jezdec (1989 Carotida) a trenér (2014 Zamira), dvakrát jako jezdec a zároveň trenér (1997 Sun Shine Clare, 2000 Abba). Tento výčet může navýšit jeho svěřenkyně Rabbit Bated (ž.J.Verner), která svoji kariéru začala 3. místem v Simsonově ceně a čtvrtým ve slovenské Ceně Muscatita.
 
Nebezpečné soupeřky ponesou bílý dres sponzora. Priscilla (ž.T.Lukášek) se s tamní dráhou seznámila 2. místem v  Ceně Masise. Nedávná vítězka chuchelského trojkového testu Carmella (ž.P.Foret) se v něm potkala s nynější soupeřkou Play Rockou. Ve třech dosavadních startech pokaždé čtvrtá bude mít v sedle jedinou ženu, ž. Ingrid Janáčkovou Koplíkovou. Na první vítězství kariéry čekají v předešlých startech umístěné Kihnu (ž.J.Palík) a Queentera (ž.J.Šafář).
 
Kvalitní aktéry přilákala Cena Jockey Clubu ČR, dvoukilometrový test II.kategorie pro tříleté a starší středotraťaře. Představí se v ní mj. účastníci loňského i letošního Českého derby Bonys (B.Murzabayev) a Palazzo Corsini (ž.K.Hlubučková), nedávný vítěz Velké ceny českého turfu Eskerkhan (ž.M.Laube), a také Tamarind Cove (ž.V.Janáček), Skyline Runner (ž.J.Šafář) a Arlington (ž.T.Lukášek), trio koní se zkušenostmi z dostihů nejvyšší kategorie či zahraničních závodišť.
 
Začátek dostihového dne, který zatraktivní přítomnost nejlepších českých žokejů současnosti, začne oproti předchozím mítinkům dříve - úderem jedné hodiny odpolední. Start prvního dostihu je naplánován na 13:30 hodin.
 
Program:
 
13.30     Cena EBF - KARLOVARSKÉHO DENÍKU (III.kat.,1.400m)
14.00     Cena spol. ACCOR (III.kat., 1.600m)
14.30     Cena Šlechtitelů spol. SELGEN (IV.kat.,3.000m)
15.00     Cena Jaromír Maruna (V.kat., 2.000m)
15.30     Cena Jockey Clubu ČR (II.kat.,2.000m)
16.05     36. Cena zimní královny DS PEGAS (L,1.600m)
16.40     Cena STATKU CHYŠE (steeplechase, IV.kat.,3.700m)
 
Text: Marcela Kozová



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE