reklama 11C

Cena Masise hlavním bodem mítinku ve Varech

Polovina srpna naznačuje pozvolné loučení s karlovarskou dostihovou sezónou. Předposlední mítink na Hipodromu Holoubek s.r.o. má v neděli 13. srpna na programu sedm rovinových testů. Podrobnosti se dočtete v pozvánce Marcely Kozové...
09.08.2017 11:42  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Loňská vítězka Ceny Masise Saša. Foto: Marcela Kozová

Polovina srpna naznačuje pozvolné loučení s karlovarskou dostihovou sezónou. Předposlední mítink na Hipodromu Holoubek s.r.o. má v neděli na programu sedm rovinových testů. 
 
Vyvrcholí první zkouškou nejvyšší kategorie pro dvouleté koně,  Cenou MASISE - Pohárem Grandhotelu PUPP za podpory CHARVÁT Group s.r.o. (I.kat., 1.200m).
 
Jako významná srovnávací zkouška výkonnosti plnokrevných dorostenců se dostih, v němž nejednou své kvality ukázali budoucí šampióni klasického ročníku, běhával již na sklonku osmdesátých let minulého století. Od poloviny devadesátých let se Cena Masise stala pravidelnou součástí prázdninového kalendáře v lázeňském městě. Dostih pojmenovaný po jednom z nejlepších koní celé české historie přilákal na start sedm aktérů. 
 
Po stopách loňské vítězky Saši se s ohledem na výsledky na dráze pravděpodobně vydá její tréninkový kolega Quintero (ž.J.Verner). Napajedelský odchovanec se může pochlubit skvělou bilancí. Oba dosavadní starty ve třetí a posléze druhé kategorii vyhrál. V souvislosti s výtečnou formou koní připravovaných trenérkou Helenou Vocáskovou by mohla navázat na svůj květnový vítězný debut Dylanka (ž.J.Rája). K nejvážnějším adeptům na přední umístění patří také Love Connection (ž.J.Chaloupka), která v obou dosavadních startech obsadila druhé místo. Priscilla (ž.P.Foret) si životní premiéru odbyla v červenci ve Francii, doběhla mimo dotované pozice. Dostihový křest čeká na Let Fireho (ž.J.Šafář), Oriental Glory (ž.V.Korečková) a Saula (J.Andrésová). Odhadovat jejich aktuální formu je tak trochu věštění z křišťálové koule. Jsou v přípravě u zkušených trenérů, což teoreticky naznačuje, že šance na nejlepší umístění je reálná.
 
Ani v druhém nejvýše hodnoceném dostihu nemají sázející výběr svého favorita ulehčený. Cena společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (II.kat., 2.400m, 100.000 Kč) nabízí zajímavé devítihlavé pole. Trojlístek koní, kteří své síly poměřili v červnu v jedničkové Karlovarské dvojnásobné míli, čili Noble Fox (J.Andrésová), Willian (ž.J.Chaloupka) a Santin (ž.V.Korečková), narazí na účastníka letošního Českého derby a nejméně zatíženého Fighting Lipse (ž.M.Havelková), druhou ze zdejší Letní ceny klisen Santa Padronu (ž.P.Foret) nebo v mosteckém Mem. Dr. Frankenbergera těsně druhého Kerabusche (M.Hrouda). Oblibu zdejší dráhy by mohl při příznivém průběhu potvrdit Mystic Golfer (ž.J.Verner) a nejzkušenější matadoři na trati Roony (ž.J.Šafář) s Fernandem (ž.J.Rája).
 

Program:

 
14.30   Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ (IV.kat.,1.600m) 
15.00   Cena EBF (III.kat.,1.600m, dvouletí)
15.30   Cena NADACE MĚSTA KARLOVY VARY (III.kat.,2.000m) 
16.00   Cena MASISE - Pohár Grandhotelu PUPP za podpory Charvát Group s.r.o. (I.kat.,1.200m, dvouletí) 
16.30   Cena spol. CHARVÁT GROUP s.r.o. (II.kat.,2.400m)
17.00   Cena spol. MAENTIVA GALOPP s.r.o. (III.kat.,1.400m) 
17.30   Cena spol. Karel HOLOUBEK TRADE GROUP (V.kat.,1.400m) 
 
Text: Marcela Kozová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE