reklama 11C

Celostátní konference SCHČT objektivem EquiTV

Na středu 29. června 2016 byla od 14.00 hodin svolána celostátní konference SCHČT. Konala se ve společenské místnosti České zemědělské akademie v Humpolci. Redakce Jezdci.cz/EquiTV.cz dostala souhlas k pořízení audiovizuálního záznamu konference...
30.06.2016 08:14  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Konference nakonec začala téměř o 1 a ¾ hodiny později, jelikož na dálnici D1 ve směru na Brno došlo pár kilometrů před Humpolcem krátce před půl druhou k dopravní nehodě dvou kamionů, a tak řada delegátů uvízla v koloně. 
 
Na schůzi dorazilo 50 delegátů z 93 pozvaných, a tak bylo konstatováno, že je usnášeníschopná. Po zvolení všech pracovních komisí a dalších nezbytných náležitostí došlo k volbě předsedy SCHČT, kterým se stal MVDr. Zdeněk Vítů, jenž získal 46 hlasů. Další kandidát, pan Karel Růžička (nebyl přítomen osobně) dostal 4 hlasy a stal se automaticky místopředsedou. Devátou členkou předsednictva byla později zvolena Jana Kreidlová. Jak probíhala všechna hlasování, na to se můžete podívat prostřednictvím nezkráceného video záznamu.
 
 
 
Dle usnesení konference SCHČT schvaluje: prezentaci, zahájení schůze, schválení předsedajícího a pracovních komisí, volbu členů a orgánů: předseda, místopředseda, dozorčí komise, kontrolní komise, 9. člen předsednictva a rada plemenné knihy. Dále proběhla diskuze, po níž konference ukládá předsednictvu SCHČT: nechat provést zápis nového předsednictva jako statutárního orgánu u rejstříkového soudu, zahájit práce na přípravě nových stanov. 
 
Jakmile bude k dispozici oficiální usnesení a zápis z konference, budeme tyto dokumenty publikovat. Připomeňme, že bývalé předsednictvo SCHČT publikovalo na webových stránkách www.schct.cz krátce před zmiňovanou konferencí stanovisko, v němž upozorňuje řádné členy, že: „celostátní konference svolávaná panem MVDr. Vítů a jeho kolektivem nemůže být považována za řádnou konferenci, neboť ji nesvolává statutární orgán spolku, ale pouhý řadový řádný člen SCHČT. Z tohoto a dalších důvodů na ni nemůže být nahlíženo jako na právoplatnou a má se za předem NEPLATNOU“. 
 
Nové předsednictvo s uvedenou argumentací nesouhlasí a na konferenci zaznělo, že je o právoplatnosti schůze přesvědčeno. Definitivně o tom bude muset rozhodnout soud, ke kterému obě strany sporu již dříve podaly žaloby. Rozhodnutí soudu se ovšem očekává pravděpodobně až v září a pokud se některá ze stran bude dále odvolávat, tak se vše může vléct další dlouhé měsíce. 
 
O dalším vývoji ve Svazu chovatelů českého teplokrevníka vás budeme informovat!



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE