reklama 11C

Částka pro Helenu Terberovou každým dnem narůstá

ikonka

K 29. lednu 2018 je na transparentním účtu, který založila Česká jezdecká federace v rámci sbírky za účelem získání peněžitých příspěvků na poúrazovou léčbu členky ČJF – MUDr. Heleny Terberové, již téměř 120 tisíc Kč a částka každým dnem narůstá!…
29.01.2018 18:39  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

TRANSPARENTNÍ ÚČET

 
Helena Terberová se těžce zranila v dubnu 2017 při vytrvaleckých závodech ve Sloupu a od té doby je upoutána na invalidní vozík. 
 
„Bydlíme na vesnici a koníci tady s námi žijí, žili a doufám, že budou žít dál. Ale je pravda, že okolí domu bylo pro mě do teď s vozíkem nepříznivé, resp. nepříjemné, protože příjezd byl přes hliněný či travnatý povrch a když zapršelo, tak vozíkem byl nepřípustný. Jako první se tedy muselo pustit do zpevnění přístupové cesty, abych se vůbec domů dostala. Další věc je, že když jsem na vesnici, tak abych se mohla vůbec dostat do práce, nebo kamkoliv jinam, tak jsem závislá na autě, a to auto je nyní alfou a omegou mého snažení,“ říká Helena Terberová.
 
„Mám ho objednané a moc doufám, že se v nejbližších týdnech objeví u mě na prahu. Je to auto, do kterého mohu vjet i s vozíkem a řídit jej z něj, aby odpadlo pro mě velmi komplikované přesedání. – Tato investice je velmi náročná. Částečně mi sice přispívá úřad práce, ale zdaleka nepokryje veškeré náklady, takže vzhledem k tomu, že se úžasní lidé spojili a přispívají do sbírky ČJF, tak věřím, že se podaří na to autíčko dosáhnout a já budu moci uskutečnit svoji vizi a budu schopná dorazit nejen do práce, ale i třeba na jezdecké závody,“ dodává Helena Terberová ve video medailonku, který viděli návštěvníci galavečera České jezdecké federace a bude také odvysílán v televizním záznamu na programu ČT Sport. Těší se na chvíli, kdy bude moci být při jezdeckých závodech aktivní třeba jako technický delegát, nebo rozhodčí a doufá, že to bude již v sezoně 2018. 
 
Právě při zmíněném galavečeru převzala dcera Heleny Terberové – Táňa z rukou prezidentky ČJF, Ing. Olgy Plaché šek s částkou 90.000 Kč. V té chvíli ovšem vybraný obnos činil už něco málo přes 100 tisíc korun. Za další dva dny je to téměř o dalších 20.000 Kč více, ale na vysněné auto scházejí ještě násobky dosavadní částky. 
 
Helena Terberová také sní o tom, že bude moci v dohledné době uskutečnit ve svém domě další potřebné úpravy, zejména v oblasti sociálního zařízení, aby mohla být více soběstačná v běžných denních úkonech. Díky obrovské solidaritě mezi jezdeckou veřejností, za kterou je velmi vděčná, to není nesplnitelný sen! 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE