reklama 11B

ČSP před finále ve Zduchovicích vede Chýle

ikonka

Extraligový seriál Český rokokový pohár má za sebou deset z jedenácti kvalifikačních kol. Před finálovým kláním, které se koná ve dnech 26. – 30. září, má jistotu postupu Jan Chýle. Na dalších místech jsou Klus, Štětina, Kotalík a Pospíšil…
18.09.2018 09:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V letošním roce si více jak čtyřicet jezdců připsalo body do žebříčku Českého skokového poháru. Vedení si po posledním proběhnutém kole ve Frenštátu pod Radhoštěm ještě upevnil Jan Chýle, který si na konto přidal 12 bodů a nyní jich má 77. Jeho účast ve finále tak není již ohrožena. Na třetí místo se díky deseti bodům z Velké ceny Frenštátu pod Radhoštěm posunul Jan Štětina. Aktuálně má na kontě 54 bodů, což je pouze jednobodový náskok na Matěje Kotalíka a Ondřeje Pospíšila. Tito dva jezdci si shodně drží čtvrté místo.

Průběžně druhý Marek Klus však do finále ve Zduchovicích nepřijede, takže by prozatím bylo složení elitní čtveřice Jan Chýle, Jan Štětina, Matěj Kotalík a Ondřej Pospíšil. O změnu se jistě pokusí Tereza Mücková, která je s 40 body na šestém místě. O bod níže je Přemysl Adam. Oba jezdci vážili cestu do Frenštátu pod Radhoštěm, bohužel nepostoupli do finále a výrazně tak nebodovali. Poslední Velká cena Zduchovic je však bodově zvýhodněna a jezdcům se připočte k výsledku 5 bodů. Mücková i Adam tak mají ještě teoretickou šanci k postupu do finále.

Ve Zduchovicích se odehrají i finále dalších seriálů, které patří k Českému skokovému poháru. V seriálu U25 bodovalo v letošním roce 52 jezdců, přičemž nejvíce bodů získala Miroslava Škanderová. Bodové rozdíly na dalších místech jsou však poměrně malé, a tak se až po poslední kvalifikaci rozhodne o tom, kdo se kvalifikuje do závěrečného finále.

V Czech Junior Cupu sbírají jezdci body ve dvou kategoriích. V té mladší pro jezdce ve věku 12-15 let získala nejvíce bodů Natálie Kovářová, která si letos připsala čtyři vítězství v dílčích finále. V mladší věkové kategorii bodovalo zatím 32 jezdců. V početnější kategorii jezdců ve věku 14-16 let pak vede Lucie Kumarová, která si bodový zisk připisovala i ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Nejvíce bodujících jezdců čítá poslední nezmíněná seriálová soutěž, a to Amateur Tour. V tomto seriálu totiž získalo body téměř 90 jezdců. Do čela se po frenštátském kole dostala Dana Pinkavová. I v tomto případě však není skladba elitní pětadvacítky, která postoupí do závěrečného finále, jasná a bude velmi záležet na výsledcích posledního kola.

 

 Kompletní žebříčky naleznete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE