reklama 11A

CSI3*W Olomouc kvalifikací pro světový šampionát

Již počtvrté se letos v olomouckém Equine Sport Centru odehrají prestižní mezinárodní parkurové závody J&T Banka CSI3*W. Stejně jako v předešlých letech zařadila Mezinárodní jezdecká federace tento mítink do série Světového poháru. A nejen to!
14.03.2017 16:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Závody J&T Banka CSI3*W Olomouc se letos uskuteční v termínu 22. – 25. června 2017. Tři ze soutěží, které nabídne jejich rozpis, budou započítávány do žebříčku Mezinárodní jezdecké federace – FEI Longines ranking. To ovšem ještě není vše! Mezinárodní jezdecká federace (FEI) přidělila olomouckým závodům mj. i kvalifikace pro letošní evropské šampionáty. Vypsány jsou totiž vedle nejobtížnější kategorie (CSI3*) tradičně také túry pro juniory (CSIJ), mladé jezdce do 25 let (CSIU25) a mladé koně (CSIYH).

 

Právě juniorská Grand Prix, vrchol v řadě olomouckých soutěží určených pro tuto věkovou kategorii, je uznaná FEI jako kvalifikační soutěž pro mistrovství Evropy juniorů 2017, jež se odehraje v srpnu ve slovenském Šamoríně. V Šamoríně se zároveň pojede také kontinentální šampionát v kategorii mladých jezdců, a ti si mohou kvalifikaci plnit v Olomouci. Klíčovou soutěží pro ně bude Grand Prix, jež je zároveň součástí prestižního European Youngster Cupu. Ze zmíněné Grand Prix vzejde též přímý účastník finále této série. To se bude konat koncem roku 2017 v Salzburgu.

 

Zlatým hřebem závodů však bude hlavní soutěž seniorské túry CSI3*-W, kterou je nedělní Grand Prix započítávaná do Světového poháru FEI. „Jsme rádi, že můžeme jezdce i diváky už počtvrté pozvat k účasti na mezinárodních parkurových závodech takové úrovně, jakou má J&T Banka CSI3*W Olomouc. Také si vážíme důvěry v náš pořadatelský tým, kterou od prvního ročníku projevuje Mezinárodní jezdecká federace zařazením mítinku do seriálu Světového poháru“, uvedla ředitelka závodů Klára Damborská.

 

Kromě zařazení do Světového poháru FEI je Grand Prix navíc součástí kvalifikací na dvě vrcholné jezdecké události. První z nich je mistrovství Evropy seniorů 2017, které hostí během posledního srpnového víkendu Göteborg (SWE). Druhá se bude sice konat až v roce 2018, ale jde o nejvýznamnější jezdecký svátek – Světové jezdecké hry (WEG). Ty se konají jednou za čtyři roky, a pro jezdce i fanoušky jsou co do významu srovnatelné s olympiádou. Pro rok 2018 se jejich organizace ujal americký Tryon.

 

Čtvrtý ročník závodů J&T Banka CSI3*W Olomouc tak bude velkým magnetem pro jezdce a koně všech kategorií z celé Evropy a divákům slibuje opět velmi atraktivní podívanou po všechny čtyři dny konání. Podrobnosti o programu najdete na adrese www.csi-olomouc.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE