reklama 11A

ČJF vítá GCL v Praze jako významnou propagaci

ikonka

Česká jezdecké federace také vydala tiskovou zprávu k avizovanému Play Offs Global Champions League v Praze. CSI5* by se mělo konat v prosinci 2018 v O2 aréně, a ČJF jej vítá jako významnou podporu a propagaci jezdectví v ČR.
25.10.2017 10:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

„Tento počin vnímáme jako velmi významný v historii našeho jezdectví. Akce takovéto úrovně rozhodně přispěje nejen k rozvoji jezdeckého sportu, ale i k jeho rozsáhlé propagaci. Naším dlouhodobým cílem je přiblížit tento atraktivní sport i laické veřejnosti a získat ještě širší členskou základnu. Je skvělé, že diváci budou moci v O2 Areně i u televizních obrazovek sledovat ty nejlepší jezdce světa. Zažijí při jejich výkonech ten adrenalin, pro který je tato disciplína tak populární. Dostane se jim opravdu exkluzivní možnost vidět to nejlepší z parkurového sportu,“ uvedla Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.
 
Týmová soutěž Global Champions League je součástí nejprestižnější světové série v parkurovém skákání Longines Global Champions Tour a letos poprvé se jí pod hlavičkou Berlin Lions úspěšně zúčastnil také český Czech Equestrian Team, za který startovali domácí špičkoví jezdci Aleš Opatrný a Anna Kellnerová. Právě Czech Equestrian Team je ve spolupráci s Global Champions League a Longines Global Champions Tour pořadatelem pražské akce.
 
„Parkurový závod nejvyšší kategorie CSI 5* se v Česku dosud nikdy nekonal. Pro Českou jezdeckou federaci je velmi pozitivní, že se na území České republiky uskuteční v nadcházející sezoně kromě velké řady národních závodů i troje mezinárodní skokové závody, dvoje drezurní, dvoje ve spřežení a jedny v disciplínách endurance (vytrvalost), voltiž a reining. Vrcholem bude právě Global Champions League Play Offs v O2 Areně,“ dodává Plachá.
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE