reklama 11A

ČJF jedná s Poláky o podmínkách účasti na závodech

ikonka

Jak jsme informovali v pátek 29. prosince, Polská jezdecká federace zrušila smlouvu o vzájemném uznávání licencí s Českou republikou. Neznamená to však, že Češi nemohou v Polsku závodit. ČJF o podmínkách dále jedná…
02.01.2018 13:49  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Na webu ČJF se objevila 2. ledna aktualizace informací ke zrušení smlouvy mezi Polskou jezdeckou federací a ČJF. 
 
„V souvislosti s uveřejněnou zprávou týkající se režimu mezinárodních licencí s Polskem, neobdržela do této chvíle ČJF žádné oficiální písemné stanovisko z polské strany, které by konkretizovalo podmínky, poplatky apod. Vše je tedy nyní předmětem jednání mezi oficiálními představiteli obou federací. Informace, které byly k tomuto tématu publikovány a šířeny na sociálních sítích, jsou v této chvíli dosud nepodložené a nejsou oficiálně potvrzené z vedení polské federace.
 
V okamžiku, kdy ČJF bude mít ucelené a oficiální zprávy, verifikované prezidentem polské federace a ukotvené v nově uzavřené smlouvě o uznávání licencí, budou členové ČJF neprodleně informováni“, stojí na webu www.cjf.cz.
 
Čeští jezdci se nemusí bát, že zrušením původní smlouvy ztratí možnost v Polsku závodit. Je však podstatné, za jakých podmínek se budou moci národních závodů účastnit. Bez platné smlouvy by dle mezinárodních pravidel FEI čl. 101 mělo být každému jezdci vydáno na české straně povolení startu, které je zpoplatněno v sazebníku ČJF. Zeptali jsme se tedy na ČJF, v jakém režimu tato povolení bude vydávat. 
 
Z odpovědi, kterou redakce Jezdci.cz obdržela od Generálního sekretáře vyplývá, že bude o tomto jednat Výkonný výbor na svém nejbližším zasedání. Česká strana také stále jedná s Polskou jezdeckou federací o případné nové smlouvě, jak je zřejmé v textu výše. O nových skutečnostech vás budeme informovat. 
 
Ilustrační foto: MTP Sp. z o.o.
 



Štítky: ČJF
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE