reklama 11B

CEM Martinice a finále ČDP 2017 objektivem EquiTV

Druhý ročník závodů s názvem Czech Equestrian Masters hostily v termínu od 7. do 10. září Martinice na Příbramsku. Akce, stejně jako v loňském roce, spojovala ve svém čtyřdenním programu parkurové skákání a drezuru…
20.09.2017 09:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 
Kamery EquiTV u toho nechyběly, a tak si připomeneme to nejzajímavější z nedělních vrcholů. Program posledního dne přinesl mj. také závěr túry pro děti startující na ponících – takzvané Pony Tour. Ta čítala celkem tři kola, a celkové hodnocení vycházelo ze součtu kladných bodů, které jezdci získali podle stanovených pravidel. Celkové třetí místo vybojoval Viktor Skutecký s Charlotte-L, který zabodoval zejména v úvodu závodů, když vyhrál první kolo. Druhé místo obsadila Laura Najmanová v sedle Nighbeauty T. Ta si pozici na stupních vítězů zajistila vyrovnanými výkony, které podávala v průběhu celé túry. Vítězkou se stala Gabriela Kopřivová, jež si s poníkem Lipem připsala body do žebříčku po druhé a třetí jízdě, když shodně obsadila druhé místo. To jí v hodnocení výrazně dopomohlo ke končené první příčce.
 
Neděle nabídla i poslední kolo finále Českého drezurního poháru, a to rovnou v nejvyšší vypsané úrovni, tedy Top Ten Cupu. Ten se skládal z úloh svatého Jiří, Intermediate 1 a Intermediate 1 kür, tedy volné sestavy na hudbu, která byla na programu právě v závěru mítinku. Čtvrtá nejen ve freestylu, ale také v celkovém hodnocení, skončila dvojice Petra Miki Civišová a Europe-M. V průměru ve třech jízdách získali bezmála 66 %. V nejvyšších patrech výsledkových listin se pohyboval během tříkolového finále seriálu také Michal Košťál s koněm Little Jack. Zaznamenal postupně čtvrtou, druhou a třetí příčku. Ta mu také připadla v celkovém součtu známek. Druhé místo vybojovala Hana Vášáryová s klisnou Filipou. V jejich jinak vyrovnaných výkonech vynikal nejvíce ten ze třetího kola, tedy z küru, za nějž získala více než 70 %. Suverénní vítězkou finále Top Ten Cupu 2017 se stala Tereza Hábová v sedle Djazze F. Laťku nasadila vysoko už v první úloze, za níž dostala od rozhodčích 70,131 %. Vyhrála i druhé kolo, nejvíce se však blýskla ve volné jízdě, kterou dokončila s hodnocením vyšším než 74 %.
 
Atraktivním bodem nedělního programu Czech Equestrian Masters bylo derby – soutěž, která kombinuje parkurové a terénní skoky, a která tradičně láká k účasti parkurové jezdce i specialisty na všestrannost. Jedním z nich byl i několikanásobný mistr České republiky Robert Pokorný. S klisnou Floor dosáhl celkového času 117,80 sekundy a s přičtením čtyř trestných sekund za jednu chybu na překážkách dojel třetí. Druhou příčku obsadila Marie Smolíková s Dukátem, což je rovněž všestranná dvojice. Ta porazila Roberta Pokorného o pouhých 8 desetin sekundy. Vítězkou se stala Michaela Refková, kterou znají fanoušci jezdectví z ryze parkurových soutěží. V sedle Rawala HF překonala trasu derby za 114,76 sekundy a o první místo jí nemohlo připravit ani zaváhání na jedné z překážek.
 
Hlavní skokovou túrou v rámci martinického Czech Equestrian Masters byla dvoukolová Diamond Tour. Překážky prvního parkuru dosahovaly výšky 140 centimetrů, v druhé jízdě překonávali jezdci a koně překážky ještě o pět centimetrů vyšší. Přemysl Adam s běloušem Cachasem zaznamenal v obou jízdách shodně po jedné chybě a obsadil pátou příčku. Stejný průběh mělo účinkování Zuzany Zelinkové s Evitou R, která rovněž shodila v každém kole po jedné překážce. O pořadí tak rozhodoval čas dosažený v prvním kole. Ten měla Zuzana Zelinková lepší než Přemysl Adam, a tak skončila celkově čtvrtá. Andrea Halíková s Colettou nasbírala v první jízdě 5 trestných bodů, napodruhé už nezaváhala a dojela si pro třetí místo. Pět trestných bodů v součtu byl také výsledek Sofie Najmanové s Casanovou-S. V první jízdě inkasovala pouze 1 bod za překročení stanoveného času, v druhém kole jednou chybovala. Díky lepšímu času v první části brala nakonec druhou příčku. Vítězem se stal Václav Nágr v sedle klisny D´Amelusiny. Jezdec jako jediný ani v jednom z kol nezaváhal a dojel si tak pro první místo v martinické Diamond Tour. 
 
Nezkrácený video záznam nedělních soutěží Czech Equestrian Masters najdete na našich internetových stránkách s adresou www.equitv.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE