reklama 11D

CAI Kladruby aneb Rudolfův pohár klepe na dveře

Od 20. do 23. dubna hostí Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem tradiční mezinárodní závody spřežení Rudolfův pohár. Mítink kategorie CAI3* přinese soutěže singlů, dvojspřeží, čtyřspřeží a párů pony. Přihlášeno je více než sedm desítek spřežení.
17.04.2017 17:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Rudolfův pohár 2017 přilákal k účasti více než sedmdesát spřežení z osmi evropských zemí. Vedle početné ekipy českých jezdců se představí také vozatajové ze Slovenska, Rakouska, Maďarska, Švýcarska, Německa, Norska, Švýcarska a Polska.
 
Program začíná drezurami, které se pojedou ve čtvrtek 20. dubna i o den později, protože početné startovní pole je rozděleno na dvě poloviny. Sobota 22. dubna nabídne divácky nejatraktivnější část, takzvaný maraton, kdy vozatajové překonávají uměle vytvořené překážky v terénu. O vítězích se pak rozhodne v neděli 23. dubna, kdy se celý mítink CAI uzavře jízdami mezi kužely.
 
Na startovní listině je celá řada výborných jezdců, z Polska dorazí několikanásobný vítěz kategorie singlů Bartlomiej Kwiatek, silní tradičně bývají jezdci Slovenska i Maďarska. Diváci mohou podpořit zástupce pořádajícího hřebčína Jiřího Nesvačila ml. v čtyřspřeží i jeho otce Jiřího Nesvačila st.
 
Velmi dobře obsazená bude soutěž párů, do které v českých barvách nastoupí mimo jiné Josef Hrouda, Jaroslav Kohout či Zdeněk Jirásek. Konkurencí jim bude například německý reprezentant Sandro Koalick, jemuž se v Kladrubech podařila soutěž dvojspřeží vyhrát v letech 2015 i 2016.
 

Videopozvánku na letošní Rudolfův pohár sledujte zde:

 

 
ROZPIS ZÁVODŮ A SOUPISKU STARTUJÍCÍCH NAJDETE V ZÁZNAMU NÍŽE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE