reklama 11A

Britští a němečtí jezdci ovládli letošní ME pony

ikonka

Bishop Burton ve Velké Británii se stal ve dnech 8. – 12. srpna dějištěm mistrovství Evropy jezdců na pony. Závodilo se ve všech olympijských disciplínách, tedy parkurovém skákání, drezuře a všestrannosti. Soutěže ovládli Němci a Britové.
14.08.2018 10:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Zlato na ME pony týmů ve všestrannosti brali Britové. Foto: FEI / Adam Fanthorpe 
 
Jedinou výjimkou, kdy zlato bral jezdec jiné národnosti než britské či německé bylo individuální finále v parkurovém skákání. Mistrem Evropy se totiž stal Švéd Ingemar Hammarström na koni Ocean Des AS. Nikdo jiný kromě něj, nepřekonal všechna kola šampionátu bez chyb, takže o vítězi bylo jasno bez rozeskakování.
 
Nejlepším parkurovým pony týmem Evropy se pro letošní rok stali reprezentanti Velké Británie. Ti také dominovali v soutěži všestrannosti, v níž také dokončili jako družstvo na prvním místě. Navíc Saffron Osborne s koněm Little Indian Feather vyhrála individuální klání.
 
Drezura patřila Němcům. Zlato ve freestylu jednotlivců bral Moritz Treffinger s Top Queen H a také triumf v družstvech zaznamenali němečtí reprezentanti. Česká republika tentokrát na šampionátu zastoupení neměla.
 

Výsledky z ME pony najdete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE