reklama 11A

Brash obhájil titul šampiona GCT

Světová jednička Scott Brash opět dokázal dojet pro titul šampiona Global Champions Tour. Olympijský týmový medailista z roku 2012 získal v sobotu 15. listopadu čtvrté místo v závěrečné Grand Prix Doha, což mu stačilo na celkové prvenství…
15.11.2014 20:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítěz Global Champions Tour 2014 Scott Brash. Foto Stefano Grasso/LGCT

Britský jezdec Scott Brash získalsoučtu o jeden bod navíc než čtyřnásobný olympijský medailista Ludger Beerbaum, a stejné skóre jako jeho soupeř Rolf-Goran Bengtsson ze Švédska. Ten se stal vítězem sobotní Grand Prix v sedle Casalla ASK, na celkové vítězství mu to však nestačilo. Brashovivítězství pomohlo více prvních míst během této sezony při seriálu Global Champions Tour, což je rozhodující faktor při dosažení stejného počtu bodů, což se letos stalo. Rolfa-Gorana Bengtssona tak potkal stejný osud jakoroce 2012, kdy musel přenechat vítězství Edwině Tops-Alexander.

Scot Brash obdrželprvním kole jeden trestný bod za čas, což ho vyřadilobojůrozeskakování. Ztratil tak šanci získat čtvrté vítězství letošního ročníku Global Champions Tour. Ludger Beerbaum se bohužel nedostal ani do druhého kola sobotní Grand Prix. Jezdecké star nasbírala 17 trestných bodů (12 + 5 za čas)s hřebcem Zinedine. Jeho stájová jednička Chiara bohužel nebyla ve 100% zdravotním stavu, aby se mohla soutěže účastnit.

Oba jezdci v čele GCT žebříčku – Scott Brash i Ludger Beerbaum – se shodli při posuzování nejlepšího koně závěrečné Grand Prix, kterým určili Cassala ASK. Jejich předpověď se vyplnila a kůň v sedle s Rolfem-Goranem Bengtssonem si opravdu dojel pro vítězství. Druhé místo obsadila Luciana Diniz (Fit For Fun) před Yaan Candele (Showgirl).

Každopádně večer patřil neuvěřitelné a nepřekonatelné kombinaci Scotta Brashe s koněm Hello Sanctos, který patří Lady Kirkham a Lady Harris - pár, který dokázal ještě jednou být šampionem mezi šampiony a zvítězil i v rámci Longines Global Champions Tour ročníku 2014.

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE