reklama 11C

Bohatá nabídka bezpečnostních přileb v Bukefalosu

/PR článek/ Bezpečnostní přilba je naprostý základ výbavy pro jezdce na závodech, při práci „doma“ na jízdárně i při vyjížďkách do přírody. Jezdecký obchod Bukefalos jich má v nabídce celou řadu. Podívejte se, co má Bukefalos v sortimentu.
03.10.2017 13:25  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

www.bukefalos.cz

Bezpečnost je něco, o co by měl dbát každý z nás. Ať už se jedná o bezpečí nás samotných či našich blízkých. Stejně tak, a ne-li více je tomu u jezdců. Jezdectví je považováno za jeden z nejnebezpečnějších sportů, ať už pro pouhou nevyzpytatelnost zvířecího pudu či obtížnost jednotlivých soutěžních disciplín různých úrovní.

Nejvíce obávanými jsou úrazy hlavy a páteře. Pro dnešek bychom se proto zaměřili na nezbytnost, jakou je bez pochyby jezdecká přilba.

Ačkoliv se toto téma může pro mnohé jevit jako zbytečné, mnohokrát omílané, je natolik důležité, na kolik si ceníme vlastního zdraví. Je s podivem, že ne všichni z nás jsou totiž toho názoru, že přilba je nejdůležitějším prvkem, bez kterého by na koně vůbec neměli sedat.

Rozlišujeme tři typy poranění hlavy, ke kterým může dojít následkem pádu z koně:
Poranění měkkých částí hlavy – skalpu
Poranění lebky – zlomeniny
Poranění mozku

Tato poranění lze však eliminovat výběrem a užíváním kvalitní, dobře zvolené, padnoucí, bezpečností přilby.  Na trhu je v současné době nepřeberné množství přileb různé kvality. Jezdecké potřeby disponují širokou nabídkou bezpečnostní přileb splňujících bezpečnostní test VG1 a aktuální evropskou normu EN 1384:2017 v různých cenových hladinách.

S výběrem vhodné přilby Vám ochotně poradí proškolení prodejci. Po přeměření obvodu hlavy, dojde ke správnému určení velikosti. Dále je vhodné vyhodnotit, kolik času v sedle koně trávíte, případně jakému odvětví jezdectví se věnujete tak, aby došlo k výběru nejvhodnější varianty přímo pro vás a vaše potřeby. Nejdůležitějšími faktory jsou funkčnost, komfort a v neposlední řadě cena.

Casco Die helm Manufaktur je prověřeným dodavatelem bezpečnostních, komfortních přileb s tradicí. Neustále vyvíjí a inovovuje své výrobky. Každý model přilby Casco prochází přísným testováním. Velice oblíbeným modelem je přilba Casco Mistrall 2, která je dostupná za příznivou cenu a vyrábí se ve více barevných variantách.Další zdařilou formou ochrany je přilba Casco Champ 6, které se značí nízkou hmotností a komfortem. Casco Prestige Air je detailně propracovanou, vysoce komfortní přilbou. Oceníte jak její lehkost, tak nadstandardní odvětrávání. Ani bezpečnost dětí a mladých jezdců nesmí zůstat opomíjena. Pro ty nejmenší jezdce byla navržena přilba Casco Nori, která je nabízena ve více barevných provedeních. Díky otočnému kolečku vzadu, můžete regulovat velikost. Casco Choice 2 poskytuje ochranu všem mladým nadšencům jezdeckého sportu. Mezi základní modely pro začínající jezdce patří Casco Youngster, která vás osloví nejen cenou.

Helmy vyrobené z vysoce bezpečnostních materiálů přináší na trh Samshield. Jedná se o přilby s vnější skořepinou z polykarbonátu, jenž se používá rovněž při výrobě moto přileb. Vnitřní části jsou vybaveny polystyreny o různé hustotě, které umožňují odvod energie vytvořené při nárazu. Navržení vnitřní skořepiny předcházely důkladné antropomorfní studie, díky kterým je dosaženo maximálního komfortu. Součástí každé přilby Samshield je i odnímatelná výstelka. Tyto výstelky lze prát a udržovat stále svěží, jsou dostupné ve velikostech 52-64, přilby je tak možné napasovat téměř na každého jezdce. Přilbu je možné dozdobit kamínky Swarovski popřípadě ji upravit přímo dle přání zákazníka. Mimo jiné jako jediní dokážou přilbu po pádu zrevidovat, pro další bezpečné používání. Samshield Shadowmatt Standard poskytuje díky použitým materiálům nejvyšší stupeň ochrany. Vnější skořepina je pokryta matným povrchem, tudíž je odolná proti poškrábání. Další bezpečnostní, avšak zároveň jedinečnou a luxusní formu ochrany přináší Samshield v podobě jezdecké helmy, kterou si každý zákazník může vytvořit sám, podle svých představ pomocí konfigurátoru. Je jen na Vás, jak si svůj model sestavíte a jakou aplikací, či kamínky jej doplníte. Vše ostatní za Vás zařídí pracovníci Jezdeckých potřeb.

Kombinace bezpečnosti, designu a funkčnosti ve vysoké kvalitě, to jsou přilby Kask. Kompletně vyvinuty a vyrobeny v Itálii za použití kvalitních materiálů a unikátních technologických postupů. Skořepina dokonale pohlcuje nárazy, je lehká a zajišťuje maximální komfort a pohodlí jezdce. Kask Dogma Chrome je jedinečná přilba elegantního designu. Povrch této přilby je potažen eco-kůží, čímž je dosaženo omyvatelnosti a odolnosti vůči poškození. Stejně tak řemínky jsou vyrobeny za použití eco-kůže, která je mimo jiné hypoalergenní. Co jistě oceníte, je magnetické zapínání, díky kterému přilbu zapnete i rozepnete jednou rukou.

Přilby poskytující kvalitní ochranu, vyvinuté speciálně pro jednotlivé disciplíny, to jsou přilby italské výroby LAS. Vynikají netradičním, inovativním designem, a to jak tvarem, tak barevnými kombinacemi. Pro vytrvalostní jezdce je tu model LAS XTB Endurance, který jezdci poskytuje díky svému tvaru a propracovanému odvětrávání komfort i na dlouhých trasách. LAS XTB Jumping je pro své aerodynamické prvky přilbou vhodnou nejen pro parkurové jezdce, výrobcem je doporučována i pro westernové rychlostní disciplíny.

Se správnou údržbou a péčí o jezdeckou přilbu, vám poradí prodejce, přímo dle typu přilby s přihlédnutím k použitým materiálům. K většině helem dnes již automaticky dostanete látkový obal nebo přímo polstrovaný box, který lze zakoupit i samostatně.

A poslední rada na závěr? Každým nárazem přilba – svrchní i vnitřní materiál trpí a opotřebovává se. Mějte proto na paměti, že je vhodné po každém pádu, při kterém dojde k nárazu, přilbu vyměnit za novou.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE