reklama 11B

Bodování skokového ZJP před finále v Lysé

ikonka

Letošní ročník Zimního jezdeckého poháru ČJF 2018 ve skocích se blíží ke svému vyvrcholení. Po uplynulých kvalifikačních kolech nyní jezdce čeká již samotné finále. Pojďme se podívat, kteří účastníci seriálu mají šanci skončit v elitní trojici…
13.03.2018 07:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V nejnáročnější Velké túře si po vítězství v posledním kvalifikačním kole upevnil vedoucí pozici Jan Štětina, když si připsal celkem dokonce 77 bodů. Druhou příčku si drží poměrně jistě Jennie Kaasová, když má na kontě 46 bodů. Aktuálně třetí Václav Studnička však vynechal kvalifikaci v Hradištku a s 35 body mu jen těsně patří třetí místo. Pouhý bod však chybí Filipu Doležalovi a Tereze Mückové, ve hře o elitní trio je i Jaroslav Šíma (31 bodů) či Miloslav Příhoda (30 bodů).

Obdobně suverénně si Jan Štětina drží první místo i v Malé túře, když má na kontě 72 bodů. V této kategorii jsou však další příčky mnohem více otevřené. Druhá je průběžně Tereza Mücková s 39 body, rozestupy na dalších místech jsou však minimální. Dva body na ni ztrácí Denisa Vegrichtová, ještě o jeden bod méně má Hana Kopecká. Bez šancí není ani Miloslav Příhoda (33 bodů) či Jennie Kaasová (30 bodů).

V pony kategorii bude z pozice lídra startovat v Lysé Petra Pařenicová, která si nasbírala v kvalifikačních kolech celkem 76 bodů. Pouhé dva však ztrácí Natálie Veberová. To nemusí ještě vůbec nic znamenat, neboť ve finále jezdci získají dvojnásobný počet bodů a půjde tak skutečně o každou příčku ve výsledkové listině.

O třetí místo by se mohly snažit především dvě jezdkyně, a to Kristýna Kalibánová (58 bodů) a Tereza Peterková (54 bodů). I v tomto případě jsou rozdíly bodů poměrně malé.

 

Kompletní žebříček naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE