reklama 11A

Blizňák obhájil titul v A1 při MČR chladnokrevníků

ikonka

Od soboty 15. do neděle 16. září hostí hřebčín Františkův dvůr v Klokočově u Vítkova mistrovství České republiky chladnokrevných koní v kombinovaných soutěžích 2018. V sobotu byla na programu kategorie jednospřeží, kterou opět ovládl Jan Blizňák…
15.09.2018 20:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Blizňák s klisnou Švarnou vyhrál úvodní formanskou jízdu (tj. obdoba vozatajského parkuru s několika specifickými překážkami). V ovladatelnosti s kládou byl až třetí, stejně jako v těžkém tahu, ale přesto mu to nakonec na celkové prvenství stačilo. 
 
David Janoš s Brysem Stadleckým nezačal úplně nejlépe, jelikož ve formanské jízdě byl až pátý. Ovladatelnost s kládou však zvládl nejlépe, a navíc skončil v těžkém tahu druhý, což mu nakonec vyneslo stříbrnou medaili. 
 
V těžkém tahu nestačil při váze 1500 kg pouze na Slováka Jana Francistyho s Cedrikem. Ten ale v předešlých dvou zkouškách nebyl mezi nejlepšími (11. / 8.). Po součtu bodů za umístění se tak musel spokojit s celkovým pátým místem. Před něj se zařadili čtvrtý Jiří Martynek s Festerem (12. / 4. / 4.) a třetí Pavol Kitaš s Ostermannem (3. / 10. / 5.).
 
V neděli šampionát chladnokrevných koní pokračuje soutěží dvojspřeží. Internetová televize EquiTV připravuje z obou dvou závodních dnů nezkrácený videozáznam a reportáž do televizního Jezdeckého magazínu.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE