reklama 11A

Blíží se Generální zasedání FEI 2016 v Tokiu

Japonské Tokio hostí letos od 18. do 22. listopadu jednání General Assembly neboli Generálního zasedání FEI. Každoročně se jej účastní delegáti z většiny národních jezdeckých federací světa. Za ČJF vyrazí do Japonska viceprezident pro sport.
10.11.2016 13:42  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

V roce 2016 proběhne Generální zasedání FEI v Tokiu. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Generální zasedání je jedním z nejdůležitějších orgánu Mezinárodní jezdecké federace FEI. Přeneseně by se mohl přirovnat ke konferenci, protože jde o jednání delegátů z národních federací, které touto cestou mají možnost ovlivňovat dění ve FEI.
 
Generální zasedání schvaluje změny stanov (statutes), zásadní pravidla, jako je formát olympijských her, přiděluje termíny a místa konání nejvýznamnějších závodů, schvaluje výroční zprávy z jednotlivých sekcí FEI a v neposlední řadě volí členy komisí, Byra i případně prezidenta.
 
Jednání probíhá každoročně vždy koncem roku, a letos se odehraje v japonském hlavním městě ve dnech 18. – 22. listopadu. Výkonný výbor ČJF schválil na svém zářijovém zasedání účast viceprezidenta pro sport Bohumila Rejnka, aby zastupoval a hlasoval za Českou republiku



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE