reklama 11C

Berlin Lions při GCL Valkenswaard skončili desátí

Desátou příčku si nakonec odvážejí z 13. zastávky Global Champions League v nizozemském Valkenswaardu členové týmu Berlin Lions Anna Kellnerová a Max Kühner. Do sobotního druhého kola přitom postupovali ze skvělé druhé pozice.
12.08.2017 18:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
V pátek 11. srpna dokončil první část soutěže družstev Max Kühner s koněm Ascalan bez penalizace a Anna Kellnerová na jeho výkon navázala s Giljandrem van den Bosrand další bezchybnou jízdou. Penalizována byla pouze 1 trestným bodem za čas. Čisté bodové konto měli pouze zástupci týmu Hamburg Diamonds, a tak Berlínští lvi do sobotního vyvrcholení týmového klání nastupovali jako druhý nejlepší celek. 
 
Druhé kolo závodu s výškou překážek 160 centimetrů bylo o poznání náročnější, než to první a bezchybných jízd bylo doslova jako šafránu. Anna Kellnerová s Giljandrem van den Bosrand zaznamenala dvě lehké chyby v první polovině kurzu a po drobné penalizaci za čas projela cílem s 9 trestnými body. 
 
Chyby přibývaly i na účtech ostatních dvojic a ve chvíli, kdy nastupoval na start Max Kühner na Alfa Jordan, aspirovali Berlin Lions na zisk bronzových medailí. K 10 trestným bodům by však mohl přibýt pouze jeden za čas. Jedna až dvě chyby by pak znamenaly 6. místo. Bohužel Max Kühner po první chybě přidal ještě tři v úplném závěru a v konečných součtech skončili Berlínští lvi desátí. To je každopádně vedle třetího místa z Londýna druhý nejlepší letošní výsledek v silné konkurenci 18 ligových týmů.
 
Podrobné informace najdete na adrese www.globalchampionsleague.com
 
Foto David Horváth / CET
Zdroj: FB Czech Equestrian Teamu



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE