reklama 11C

Barbora Tomanová letos omezí závodní aktivity

ikonka

Finalistka Českého skokového poháru 2017 a loňská vítězka kategorie U25 v rámci tohoto domácího extraligového seriálu v pátek 9. února oznámila prostřednictvím svého účtu na Instagramu, že v roce 2018 ze zdravotních důvodů omezí závodní aktivity…
09.02.2018 22:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
„Po dlouhém zvažování jsem se rozhodla, že si v sezóně 2018 dám pauzu. Věc, kterou jsem 14 let neudělala, a teď už prostě moje tělo řeklo dost. V posledních týdnech se hromadily situace, kdy jsem kvůli bolesti nebyla schopná dojezdit koně. Ze začátku jsem tomu nepřikládala velký význam, každého přece něco bolí, ale nakonec to bylo tak časté, že jsem si řekla, že to už není normální. Podle doktorů všechny moje potíže pramení z dlouhodobého svalového přetížení. Jejich doporučení bylo jednoznačné – zvolni. Tvoje tělo se ti tou bolestí snaží něco naznačit, už nejsi nejmladší a měla by si ho poslechnout. Rozhodla jsem se je snad poprvé v životě poslechnout. Je mi 26 – a stará fakt nejsem, ale od 12 let jsem v plné zátěži, bez pauzy a jsem ve věku, kdy si plně uvědomuji, že zdraví máme jen jedno,“ uvedla Barbora Tomanová.
 
„Takže letošní sezónu opravdu zvolním a dám se fyzicky do kupy. Na závody jezdit budu, ale v mnohem menším měřítku. Místo toho se budu hlavně soustředit na práci na obchodě, která mě baví, a i třeba na nové projekty, které mám v plánu. Na závěr bych chtěla poděkovat své mamince Renatě Tomanové, která mě v mém rozhodnutí podpořila a dodala mi odvahu to opravdu udělat,“ dodala jezdkyně. 
 
Loňské úspěchy Báry Tomanové připomínáme v odkazech níže...



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE