reklama 11C

Austrálie se rozloučí s legendární Gillian Rolton

ikonka

Jak oznámila Mezinárodní jezdecká federace FEI, v sobotu 18. listopadu zemřela dvojnásobná olympijská medailistka Gillian Rolton. Jednašedesátiletá jezdkyně byla ve své zemi Austrálii takovou osobností, že jí bude vypraven státní pohřeb.
23.11.2017 15:40  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Jezdecký svět vzdává hold Australance Gillian Rolton, která dokázala s koněm Peppermint Grove vybojovat dvakrát zlato na olympijských hrách. Poprvé to bylo při jejím debutu v roce 1992 v Barceloně v soutěži družstev ve všestrannosti, podruhé o čtyři roku později v Atlantě.
 
Právě v Atlantě předvedla neuvěřitelnou jízdu v krosu, když měla po pádu nepohyblivou levou ruku a dojela do cíle ještě s jedním pádem na vodním příkopu. Připomeňme, že pravidla nebyla v devadesátých letech tak přísná a po pádu bylo možno pokračovat v závodu. Kvůli poslední skokové zkoušce odmítla léky tišící bolest, ačkoliv se ukázalo, že má zlomená žebra a klíční kost. 
 
Gillian Rolton je jedním ze čtyř australských sportovců, kteří dokázali vybojovat dvě nebo více medailí na olympiádě a měla tu čest být jedním z vlajkonošů při slavnostním zahájení olympiády v Sydney v roce 2000.
 
Celý jezdecký mluví o velké ztrátě. Australský premiér Jay Weatherill nechal sportovkyni, která podlehla rakovině, vybavit státní pohřeb. Rodina, přátelé i kolegové se budou moci s jezdkyní rozloučit v pondělí 27. listopadu ve Victoria parku v Adelaide. 
 
Zdroj: FEI



Štítky: FEIvšestrannost
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE