reklama 11B

Anna Kellnerová: Začátek sezony byl úžasný

ikonka

Po premiéře Prague Lions v letošním ročníku Global Champions League v parkurovém skákání byla nejmladší členka týmu, 21letá Anna Kellnerová spokojená: český tým skončil na deváté pozici. Přinášíme vám s ní zajímavý rozhovor…
27.03.2018 12:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
V sobotní části týmového závodu se navíc oběma jezdcům – jí i Gerco Schröderovi - povedl postup do Grand Prix, v níž její nizozemský kolega, dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her v Londýně 2012, obsadil šestou pozici. 
 
V sobotní druhé části týmové soutěže Global Champions League jste absolvovala s Classicem bezchybný parkur. Jak moc vás to potěšilo?
Měla jsem strašnou radost! Bylo to úžasné, protože je to začátek sezony a sezona bude dlouhá. Dlouho jsem neskákala na takové úrovni, takže to, že se nám to hned takhle podařilo, bylo super. Jsem opravdu ráda, že Classic skákal skvěle.
 
Jak jste spokojena se svým výkonem v Global Champions League? Jak probíhal parkur z vašeho pohledu?
Dva parkury, které jsem jela, tedy týmový a Grand Prix, byly hodně odlišné. Parkur v Global Champions League byl, i když to zní vtipně, halový parkur, kde jsme skočili jedničku a kromě nájezdu do trojskoku a nájezdu na poslední skok byla každá distanc propojená, takže jsme museli odkrokovat opravdu každý oblouk. Bylo to nesmírně náročné na to, aby člověk chytil rytmus. Když ho nechytil, zasekl se a mohlo to způsobit hodně problémů. Druhý závod byl víc náležitý zdejší aréně, bylo tam hodně cválání a hodně jsme museli myslet na čas, protože tam byly velké úseky, kdy jsme museli cválat k dalšímu skoku. Takže to byly opravdu naprosto odlišné parkury a musely se i jet naprosto odlišně. 
 
V Mexico City jste se kvalifikovala do Grand Prix. Užila jste si ji?
Hrozně moc. Minulý rok se mi povedlo dostat se do Grand Prix jen dvakrát, takže dostat se sem s Clasiccem a odstartovat tak sezonu bylo nad očekávání. Mám radost, že to úžasně zvládl, včetně přeletu, a že je v takové formě. 
 
Převládá ve vás radost z postupu do Grand Prix nebo mrzí dvě chyby v ní? 
Podstatné je, že jako Prague Lions jsme se z pátečního šestnáctého místa dostali až na deváté místo v týmech, což je docela velký výsledek. Je vidět, jak těžký byl kvalifikační a zároveň týmový závod. Dvě chyby samozřejmě mrzí, ale vůbec to, že se nám podařilo zajet čistě hned na začátku, je super. Gercovi Schröderovi se to povedlo ještě víc, protože se dostal do rozeskakování. 
 
Jak moc vás výsledek z Mexico City namotivoval pro další kolo v Miami? 
V Miami bude úplně jiné prostředí - aréna bude opravdu malá, tím pádem tam bude hodně rušno a na to se musíme připravit. Doufám, že se nám tam taky zadaří, vypadá to, že koně mají skvělou formu, tak teď už je jen důležité, abych si i dobrou formu udržela i já a podpořila Classica v jeho účasti. 
 
Jak se vám jeví souhra s novými kolegy v týmu Prague Lions?
Jsem hrozně ráda, že jsme se dali dohromady, a těší mě, že jsme se mohli vidět všichni při nedávné tiskové konferenci v O2 areně, kde jsme si popovídali a připravili se na novou sezonu. Mí kolegové jsou fajn, je s nimi sranda, hrozně se snaží. Pro každého je to vstup do nové sezony, i když určitě kluci mají za sebou několik větších vstupů, tak přece jen je to naše první týmová soutěž. Čím dál budeme postupovat do sezony, tím budeme silnější tým a tím víc se budeme podporova. Doufám, že tím víc nám to půjde. 
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkurujsou v prodeji od pondělí 26. března, 9.00 hodin v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE