reklama 11D

Americká města Kentucky a Wellington žádají o WEG

Žádost o pořádání Světových jezdeckých her 2018 podaly dvě americká města Wellington a Kentucky. Na americkém kontinentu tak žádají o pořádání po bohu kanadského Bromont/Montreal. Poslední šance se přihlásit byla do 15. listopadu...
16.11.2013 13:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Již dříve podali žádost pořadatelé z Bromontu/Montreal. Foto FEI 

Kandidátská města pro světovou událost v roce 2018 budou zveřejněna po zpracování příchozích žádostí od FEI dne 2. prosince. Termín pro předložení vyplněných a podepsaných dohod je 31. března 2014. 
 
V červnu 2014 proběhne zasedání, kde budou kandidáti prezentovat konečnou podobu Světových jezdeckých her. Po tomto setkání bude vybráno, kde se WEG 2018 uskuteční.  „Jsme velmi rádi, že nabídky podaly města Wellington, Kentucky a Bromont/Montreal,“ řekl za FEI Ingmar de Vos. „Všechna tři místa mají dlouhou jezdeckou tradici a bude velmi fascinující pozorovat, který z pořadatelů představí komisi nejpádnější důvod, proč by se právě u něj měly světové hry pořádat,“ dodal Ingmar de Vos. 
 
Světové jezdecké hry spojují sedm disciplín, a to skoky, drezuru, para-drezuru, všestrannost, spřežení, vytrvalost, voltiž a reining. Poprvé se Světové jezdecké hry konaly v roce 1990 ve Stockholmu ve Švédsku. Poté převzaly „štafetu“ s opakování po čtyřech letech města Haag (Nizozemí), Řím (Itálie), Jerez (Španělsko) a Cáchy (Německo). V roce 2010 se tato událost poprvé přesunula z evropského kontinentu do Ameriky, a to do Kentucky v USA. Nyní se pozornost směřuje do Normandie ve  Francii, která je hostitelskou zemí ve dnech 23. 8. – 7. 9. 2014. 
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE