reklama 11D

Aleš Opatrný vítězem GP Magna Racino

V rakouském Magna Racinu se konaly ve dnech 8. – 10. února skokové závody CSN. Zúčastnily se jich čtyři české dvojice, přičemž Aleš Opatrný si nechal to nejlepší až na úplný závěr. Ovládl nedělní Grand Prix nejen vítězstvím, ale skončil i třetí…
10.02.2013 20:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aleš Opatrný s Nobelem při dekorování Grand Prix. Foto z live streamu na stránkách pořadatele

Na start vrcholné soutěže Grand Prix Magna Racino, jejíž překážky dosahovaly výšky 140 cm, se postavilo 47 dvojic.  Dva jezdci reprezentovali Českou republiku, Aleš Opatrný startoval se svými třemi nejúspěšnějšími koňmi a Marek Klus s Qwen.  

Ten nasbíral 16 trestných bodů, Aleš Opatrný chyboval se Zandirem dvakrát. Se zbylými dvěma koňmi – Nobel, Falco Union – už v základním kole nezaváhal a do rozeskakování postoupil s oběma. Toho se zúčastnilo celkem 12 startujících. Trasa rozeskakování obsahovala mnoho možností zkrátit nájezd na skok, zariskovat a získat opravdu dobrý čas. 
 
Pouze čtyři dvojice překonaly  všechny nástrahy rozeskakování bez problémů. Díky vůbec nejlepšímu času se Aleš stal v sedle koně Nobel vítězem této nejtěžší soutěže. Časomíra se zastavila na 39,31 sekundách.  S koněm Falco Union zajel o 4 vteřiny pomalejší parkur a získal třetí pozici. Mezi něj se vklínil ruský jezdec Artur Bagdasariaw s koněm Cosmos. Čtvrtý bezchybný výsledek v rozeskakování zaznamenal slovenský účastník Marian Štangel, jenž sedlal koně Clear Jolie. 
 
Nedělní GP byla pro Aleše Opatrného nejvydařenější soutěží. Marek Klus se v sedle Gwen umístil nejlépe v páteční soutěži 125 cm, v níž skončil po bezchybném výsledku sedmý. Dvě šestá místa  přidala na české konto Barbora Kejvalová s Rotterdamem (parkury 110 cm). Po bezchybné páteční  jízdě (120 cm) obsadila 11. pozici Natálie Roučková s Ahornem-T.
 
Kompletní výsledky naleznete ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE